Wat je niet mag missen op je rondreis door Thailand

Op vakantie in Flevoland? Lees deze tips
22 oktober 2018
De Ardennen: droombestemming voor wandelaars
4 april 2019
Show all

Wat je niet mag missen op je rondreis door Thailand

Wat je niet mag missen op je rondreis door Thailand

Het is een groot land en met een rondreis door Thailand zul je zeker een paar weken zoet zijn. Maar dat is allesbehalve een probleem, want het land heeft alles te bieden: cultuur, natuur, prachtige stranden, heerlijk eten en leuke, vriendelijke mensen. Er zijn een aantal hoogtepunten die toch zeker niet mogen ontbreken op een leuke rondreis door Thailand. Denk bijvoorbeeld aan de indrukwekkende en zeer bekende ‘Bridge over River Kwai’, die je zelf kunt oversteken om daarna het oorlogsmonument en de rijen en rijen graven van gesneuvelde soldaten te bezoeken. Of, iets ‘luchtiger’, de bekende drijvende markt, waar je je in een bootje langs de verschillende marktkooplui kunt laten varen. Kijk niet te vaak naar beneden, want het water waar je doorheen vaart en waar ook het fruit en de groente in wordt gewassen, is allesbehalve fris.

Een rondreis Thailand is niet compleet zonder eiland bezoek

Thailand heeft een paar prachtige eilanden en een leuke rondreis door Thailand is dan ook niet compleet zonder een van die idyllische strandjes aan te doen en met je voeten in het helderblauwe water te staan. Heb je geluk, dan zie je de vele krabbetjes en de speciale vissers die deze diertjes in hun schepnetje hengelen. Of je komt terecht in een school vliegende vissen, die om je heen springen verder het water in.

Bekende eilanden: Phuket en Ko Phi Phi

De meest bekende eilanden van Thailand zijn zonder meer Phuket en Koh Phi Phi. Beide zijn razend populaire zonbestemmingen en kunnen jaarlijks op massa’s toeristen rekenen die genieten op de prachtige stranden en vele feesten die op met name Koh Phi Phi worden gegeven. Op je rondreis Thailand kun je ervoor kiezen om deze twee bestemmingen aan te doen. Er zijn genoeg georganiseerde reizen die een van de twee eilanden, of soms beide, aandoen. Helaas zijn er op Phuket maar weinig echt nog ongerepte stranden en lig je vaak arm aan arm met de vele andere toeristen die een van de 35 standen die het eiland rijk is, bezoeken. Leuke stranden niet te toeristisch (nog) zijn, zijn bijvoorbeeld Laem Singh Beach en Ya Nui Beach.

Net als op Phuket hebben op Koh Phi Phi de vissers inmiddels al heel lang plaatsgemaakt voor toeristen die zich tegoed doen aan alles wat de eilanden te bieden hebben vanuit hun resorts. Bezoek je een van de eilandjes die horen bij Koh Phi Phi, dan bezoek je een feesteiland, want er zijn genoeg barretjes, clubs en uitgaansgelegenheden om het feest tot in de vroege uurtjes door te laten gaan (of gewoon helemaal niet meer te laten stoppen). Als je tussen het feesten door even de tijd kunt nemen om het eiland te waarderen, dan kom je erachter dat er twee baaien op Koh Phi Phi Don zijn, de Ao Tan Sai en de Ao Loh Dalum. Koh Phi Phi Don is het grootste eiland van de Phi Phi eilanden.

Minder toeristisch maar net zo mooi: Ko Chang en Ko Lantha

Wil je op je rondreis Thailand net iets minder toeristische eilanden bezoeken, kies dan bijvoorbeeld voor Ko Chang of Ko Lantha. Ko Chang stond eerder bekend als het best bewaarde geheim onder backpackers die Thailand aandeden. Je komt er met de boot en de weg naar het eiland is inmiddels door meer mensen dan alleen rugzaktoeristen ontdekt. Toch is het, vergeleken met bijvoorbeeld Phuket, een rustig eiland waar je volop kunt genieten van rustige stranden en prachtige, ongerepte natuur. Ga je echt rust, dan kun je op een van de twee eilanden waaruit Koh Lanta bestaat, je hart ophalen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *