Waarom Denemarken een fantastische vakantiebestemming is

eilandhoppen santorini
Eilandhoppen in Griekenland voor een optimale vakantiebeleving
7 juli 2020
Verhuizen naar Andalusië?
14 september 2020
Show all

Waarom Denemarken een fantastische vakantiebestemming is

Veel mensen trekken er tijdens de vakantie op uit naar een ander land en gaan dan meestal zuidwaarts naar landen als Spanje, Italië, Frankrijk en Oostenrijk. Maar niet alleen in Zuid-Europa is voldoende te doen tijdens je relaxte of juist sportieve weekje weg. Wat veel mensen vergeten is dat Denemarken ook niet ver weg ligt van ons koude kikkerlandje. Maar waarom zal je naar het land gaan dat vooral bekend staat als de bakermat van onze favoriete gekleurde bouwsteentjes? Het antwoord hierop zal je verbazen.

Wat veel mensen niet weten is dat Denemarken zich perfect ontleent als ideale vakantiebestemming voor verschillende soorten reizigers. Of je nu lekker wil ontspannen of juist het avontuur tegemoet wil gaan, Denemarken heeft er een goed aanbod voor. In deze blog lees je wat onze aanbevelingen zijn om te doen in dit Scandinavische land.

Prachtige natuur

Het eerste wat aan Denemarken opvalt is het prachtige natuurlandschap. Scandinavië staat voor veel mensen al bekend om de adembenemende bossen, maar ook het strand mag zeker niet ontbreken. Ook staat het land bekend om de krijtrotsen, die je als je de kans hebt móet bezichtigen.

Uiteraard stelt de stadsbouw ook zeker niet teleur. Zo zijn er prachtige kastelen te bezoeken, die al honderden jaren oud zijn. Ook de pittoreske dorpjes rondom Kopenhagen zijn perfect voor bijvoorbeeld een stedentrip of doortocht.

Fietsvakantie

Denemarken is een fietsland. Eigenlijk net als Nederland, maar dan meer gericht op grote afstanden door de natuur. De bovengenoemde natuurplekken zijn natuurlijk alleen met de fiets op de beste manier te ontdekken. Je blijft lekker in beweging en ziet ook nog eens wat van het land.

Naast een fietsvakantie zijn er nog meer sportieve manieren om je dagen in Denemarken snel te kunnen slijten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een visvakantie. In de zee leven tal van vissen waar je dagenlang lekker langs de kust kunt vertoeven.

Vanaf de weg of het spoor

Heb je zelf geen zin om te veel lichaamsinspanning te hoeven verrichten om op je bestemmingen te komen? Dan is een campervakantie perfect om Denemarken te bezoeken. Met de camper kun je heel het land doorkruisen en staan op de beste locaties. Deze locaties zijn trouwens ook goed te bereiken met de trein. En het mooiste komt nog, deze trein rijdt vanuit Nederland! Je kunt dus al vanaf het station vakantie vieren en wanneer je uit de trein in Denemarken stapt heeft dat toch wel iets sprookjesachtig. Voor wie dan ook graag op vakantie naar Denemarken wil, MooiDenemarken kan een enorme aanrader zijn, met handige tips om een mooie tijd tegemoet te gaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *