Waarom Denemarken een fantastische vakantiebestemming is
31 augustus 2020
Show all

Verhuizen naar Andalusië?

Zit je al langer na te denken om te emigreren naar Andalusië? Als je niet houdt van koude winters dan is een huis kopen in Andalusië nog niet zo een slecht idee. We vertellen je in dit artikel meer over de streek Andalusië en waarom je er zou moeten gaan wonen.

2 à 3 uur verwijderd van Nederland

Uiteraard klinkt Zuid-Spanje ongelooflijk ver weg van je familie en vrienden uit Nederland. Tegenwoordig hoeft dit echter niet meer zo een probleem te zijn. Granada is vanuit Nederland dan het dichtste bij met een vliegtijd van 2 uur. Hierdoor is het dus ook zeer gemakkelijk om familie en kennissen uit te nodigen.

Waarom kiezen voor Andalusië?

Andalusië staat zelf zeer bekend om haar witte dorpjes. Deze worden ook wel de Pueblos Blancos genoemd. Wellicht heb je al eens van de route langs de witte dorpjes gehoord? Dit is zeker een aanrader! Het is natuurlijk mogelijk om zelf een plan te trekken. Naast de witte dorpjes heb je natuurlijk ook de echte steden in Andalusië. We benoemen hier een aantal bekende:

  • Malaga: een van de bekendste badplaatsen.
  • Cadiz: minder bekend om haar toerisme, maar zeker een aanrader.
  • Fuengirola: een mooie stad die bekendstaat om de Paseo Maritimo.
  • Granada: hier kun je nog invloeden vinden uit de Moorse cultuur, welke samen met Cordoba en Sevilla de gouden driehoek vormt.
  • Sevilla: de grootste en misschien ook wel de bekendste stad uit Andalusië welke zeer bekendstaat om haar kleurrijke straatjes.

Wat is er te doen in Andalusië?

Naast de witte dorpjes is er natuurlijk veel meer te zien in Andalusië. Zo kun je jezelf verdiepen in het eten en drinken in Andalusië. Het draait hier op het terras namelijk echt om genieten. Daarbij is het natuurlijk altijd goed om de specialiteiten van Andalusië te leren kennen. Hierbij kun je denken aan de gegrilde sardientjes, gekookte garnalen of de iberische serranoham.

Weer in Andalusië

Vind je de winters in Nederland helemaal niks? Dan kan dit ook een reden zijn om een vakantiehuis te nemen in Andalusië. Dan kun je in de winter alsnog van het goede weer genieten en terugkeren in de zomer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *