vakantie australie
Een vakantie Australië voor iedereen
1 november 2017
SunLodge glamping
De vele voordelen van glamping
15 februari 2018
Show all

Vakanties in Dubai

Dubai is in enkele jaren tijd uitgegroeid tot één van de meest bezochte wereldwijde bestemmingen van vakantiegangers. Het is een verbindingspunt tussen Afrika, Azië en Europa en wordt gebruikt als globale economische haven. Het is het zakelijke en culturele centrum van het Midden-Oosten, en zeker het bekijken waard.

dubai vakantie

Hotels in Dubai
Er zijn meer dan 650 verschillende hotels in Dubai. Daaronder vallen zowel goedkope gasthuizen als luxe vijfsterrenhotels en alles wat daar tussen zit. De populairste wijken in Dubai zijn Jebel Ali, Strand & Kust, Bur Dubai en Palm Jumeirah. Voor iedere reiziger is hier wat wils. Houd er wel rekening mee dat Dubai onder Islamitisch bewind staat, en dat daarom alcohol buiten hotels alleen toegestaan is onder vergunning.

Praktische informatie
Voordat je naar Dubai kunt, moet je op de hoogte zijn van een paar praktische zaken. Het is het hele jaar door warm en zonnig in Dubai, wat aan de ene kant betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken om regen – en aan de andere kant dat het soms te warm kan zijn om erop uit te gaan. Vooral de maanden juli tot en met augustus zijn bijzonder heet. Een visum is niet verplicht zolang je minder dan 30 dagen in Dubai verblijft. De munteenheid waarmee ze in Dubai betalen zijn Dirhams, waarvan 1 Dirham gelijk staat aan 0,25 euro. Tenslotte zijn de stopcontacten in Dubai anders dan die in Nederland, waardoor je een adapter nodig zal hebben als je elektronische apparaten meeneemt.

Tips voor een geslaagde Dubai vakantie
Dubai staat onder Islamitisch bewind, wat betekent dat er andere regels gelden als in Nederland. Houd hier rekening mee. Over het algemeen is Dubai niet duur: de toeristische attracties zijn echter best prijzig. Vraag van tevoren toestemming voor foto’s en toon respect naar de Ramadan. In Dubai wordt er over het algemeen fooi gegeven in restaurants en supermarkten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *