Op vakantie in Flevoland? Lees deze tips

powerkiten
Powerkiten met een bedrijfsuitje
8 mei 2018
Wat je niet mag missen op je rondreis door Thailand
Wat je niet mag missen op je rondreis door Thailand
24 december 2018
Show all

Op vakantie in Flevoland? Lees deze tips

Flevoland is de jongste provincie van ons land. Waar eerst water was, werd door de inpoldering op 1 januari 1986 Flevoland de 12e provincie van Nederland. Flevoland kenmerkt zich door de wateren en de prachtige natuurgebieden. Ondanks dat Flevoland nog niet zo lang bestaat is er genoeg te beleven. Met deze tips word je vakantie in Flevoland onvergetelijk.

Ga de natuur in

Door Flevoland zijn prachtige fiets- en wandelroutes. Vooral de bossen en de randmeren zijn prachtige plaatsen waar u kunt genieten van de natuur en stilte. Het Hosterwold is een bijzondere plek waar er verschillende GPS-routes zijn uitgezet. Hoewel de natuur in Flevoland door mensen is aangelegd, doet dit niets af aan hoe dit gelukt is. Natuurgebied de Oostvaardersplassen is hier een mooi voorbeeld van. Maar er zijn meer plassen en bossen die echt het beleven waard zijn.

Voor meer actie

Hou je van snelheid en de hoogste achtbanen van de Benelux? Dan is er Walibi world. Het bekende attractiepark in Biddinghuizen voor een dag plezier en spanning.

De randmeren

Met de vele strandjes zijn de randmeren uitermate geschikt voor gezinnen met kinderen. Maar ook zonder kinderen is het genieten op het strand. Er kan ook gewandeld worden langst de randmeren zijn mooi wandelroutes uitgezet. Waar water is, is altijd activiteit. Er kan van alles op en om het water gedaan worden varen,, kiten, surfen of zelf een sloepje huren. Het kan allemaal.

Kunst en architectuur

De revolutionaire stedenbouw en moderne architectuur zijn ware bezienswaardigheden.

In de grote steden Almere en Lelystad kunt u genieten van architectonische hoogstandjes, ontworpen door onder andere Rem Koolhaas. Ook hebben Almere en Zeewolde hun eigen kunstroutes, echt een bezoekje waard.

Lekker shoppen

Dat kan, ga voor de outletshops naar Batavia stad fashion outlet met ruim 100 winkels, daar kun je ook de Batavia werf bezoeken. Natuurlijk zijn er de winkelcentra in Lelystad en Almere. In Dronten ligt het winkelcentrum SuyderSee met maar liefst 52 branches biedt dit moderne winkelcentrum een gevarieerd winkelaanbod. Wat ook een leuk idee is om Flevoland op een andere manier te leren kennen is door de vele boerenmarkten en boerderijwinkeltjes die hun eigen streekproducten aanbieden. Tijdens een wandeling of fietsroute kom je er zeker één tegen.

Hotels

Het is heerlijk vertoeven na een ondernemende dag in Flevoland in een bungalowpark of in één van de vele hotels van Flevoland. Of je nou voor luxe hotel in de buurt van Dronten, comfort of kleinschalig gezellig gaat. Er is voor elk wat wils. In verschillende prijsklasse en op verschillende locaties is er een plek te vinden om te overnachten. De meeste hotels zijn goed bereikbaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *