Vakanties in Dubai
4 december 2017
amsterdam jordaan
Vakantie in eigen land
28 maart 2018
Show all

De vele voordelen van glamping

SunLodge glamping

Ben je fan van kamperen, maar ben je ook gehecht aan de luxe van thuis? Of wil je eens een vorm van kamperen uitproberen met wat meer comfort? Glamping combineert de vrijheid en de natuurlijke omgeving van kamperen met de luxe en het comfort van een hotel of een vakantiehuis. Sinds de term glamping (glamorous camping) zo’n tien jaar geleden werd geïntroduceerd, is het fenomeen uitgegroeid tot een populaire trend op het gebied van kamperen.

Glampingcamping

Onder glamping werd eerst nog het verblijven in een luxe tent of ruim mobile home verstaan. Tegenwoordig kun je op steeds meer bijzondere manieren ‘glampen’. Boomhutten, safaritenten en Yurts; glamping vind je tegenwoordig in alle soorten en maten. Glamping-aanbieder Suncamp holidays heeft zelfs een select aantal campings omgedoopt tot ‘glamping campings’. Op een aantal unieke locaties in Europa zijn speciale SunLodges geplaatst voor de optimale glamping-ervaring.

Glamping voordelen

Boek jij ook een luxe accommodatie deze zomer? Gun jezelf een keer wat extra campingluxe en profiteer van de voordelen van glamping. De vijf belangrijkste voordelen hebben we op een rijtje gezet:

  1. Slaapcomfort

In een glampingaccommodatie op de camping heb je gewoon net wat meer ruimte dan in je standaard tent of caravan. Dit geeft een stuk meer comfort en ook de kwaliteit van je nachtrust zal verbeteren. Vrijwel alle verblijven op de camping beschikken over grote bedden met dikke matrassen.

  1. Minder bagage meenemen

Je auto helemaal vol met kampeerspullen? Of een zwaar beladen aanhanger met je halve inboedel? Omdat op je verblijf op de camping vaak al heel veel spullen aanwezig zijn, kun je ook flink wat bagage thuis laten. Onder andere je koffiezetapparaat, kookstel en tuinstoelen hoeven niet mee op reis.

  1. Inpakken en wegwezen

Ben jij vaak de eerste dag van je vakantie kwijt aan het opzetten en inrichten van je tent? En moet je de laatste dag weer extra vroeg op om de boel op te ruimen en in te pakken? Je luxe lodgetent of mobile home is direct te betreden en omdat je de meeste spullen ook gewoon netjes kunt opbergen, blijft de ‘kampeerchaos’ in je tent achterwege. Naar huis gaan is een kwestie van inpakken en wegwezen.

  1. Sanitair & Culinair

Met de toiletrol of handdoek struinend over de camping op zoek naar de sanitaire voorzieningen? Sjouwen met de afwas of gehurkt koken op een kookstelletje? De accommodaties op de camping zijn vaak voorzien van een goed uitgeruste keuken en beschikken soms over privé-sanitair.

  1. Keep it cool (of warm)

Een van de meest voorkomende kampeerirritaties is het feit dat je tent in de zon al snel verandert in een bakoven. De meeste glampingaccommodaties zijn echter voorzien van airconditioning en verwarming! Op deze manier is je verblijf ook qua temperatuur aangenaam.

glamping voordelen

Het enige nadeel?

Heeft glamping dan alleen maar voordelen? Nee, dat misschien niet. Het ‘ouderwets’ kamperen heeft natuurlijk ook zijn charme en ook qua prijs zijn de accommodaties op een glampingcamping natuurlijk wel wat duurder. Maar het belangrijkste nadeel is misschien wel; je wilt niet meer terug naar een ‘gewone’ camping. De luxe en de extra beleving van glamping zal je zo goed bevallen dat je jezelf wellicht af zult vragen waarom je dit niet eerder hebt gedaan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *