De Ardennen: droombestemming voor wandelaars

Wat je niet mag missen op je rondreis door Thailand
Wat je niet mag missen op je rondreis door Thailand
24 december 2018
Griekse eilanden die je niet mag missen!
28 mei 2019
Show all

De Ardennen: droombestemming voor wandelaars

Indien je van wandeltochten houdt, dan heb ik goed nieuws. Voor een prachtige wandeltocht hoef je niet de halve wereld over te vliegen. Een geweldige in mijn ogen onderbelichte bestemming voor wandeltochten zijn de Belgische Ardennen. Super dichtbij Nederland, maar toch zoveel mooiere natuur, het is alsof je in een ander continent bent!

Ardennen accommodatie opties voor wandelaars

Wanneer je kiest voor een vakantie in de Ardennen, raden we aan goed onderzoek te doen naar de camping die je kiest. Campings zijn de voornaamste verblijf optie in deze regio, hotels zijn er niet veel buiten de steden, maar waarom zou je als wandelaar zijnde in een stad willen verblijven? Kamperen betekent echter niet afzien zoals vele mensen wellicht denken bij het woord ‘kamperen’.

Tip: https://campingardennen.nl/

Tegenwoordig zijn er allerlei glamping opties. Dit is een term voor kampeer accommodaties die van alle gemakken en comfort voorzien zijn. Denk bijv. aan een luxe stacaravan of ook grappige alternatieve accommodatie opties zoals een Pipowagen. Je kunt het zo gek niet bedenken ook de safari tenten zijn een populaire optie de laatste paar jaren. Voor het beste comfort echter bevelen wij de luxe stacaravan aan.

Let erop bij het uitkiezen van de camping dat je er eentje kiest die wandelpaden direct vanaf de camping kent. Er zijn ook campings waarbij je eerst nog een half uurtje in de auto moet zitten o.i.d. Indien je zelfstandig zonder begeleiding wilt wandelen is het fijn als er direct al vanaf de camping opties zijn voor mooie paadjes.

Meer informatie: https://campingardennen.nl/arrangementen/wandelweekend-ardennen/

Qua tijd, er is eigenlijk geen slechte tijd om te gaan naar de Ardennen. Voor de hand legt de lente en de zomer. Maar dit zijn ook de drukste tijden, en daarmee de duurste tijden. Wil je de wandelpaadjes lekker voor jezelf hebben kies dan voor maanden zoals april of september. In de winter is de Ardennen ook mooi en zie je weer andere flora en fauna. Nogmaals de Ardennen zijn altijd een fantastische bestemming voor wandelaars.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *